Back To Blog
Precision Forestry
May 20 • 2 min read

Uusi palvelu vie metsänhoidon digiaikaan

Metsänhoito otti harppauksen kohti digitaalista aikakautta, kun eilen lanseerattu Etapio-sovellus toi metsänhoidon asiantuntemuksen kattavasti ja helposti jokaisen metsänomistajan taskuun. Sovelluksen avulla metsänomistaja voi yhdellä klikkauksella nähdä valintojensa vaikutukset, vertailla valintoja ja tehdä ilmastotekoja valitsemalla esimerkiksi hiilensidontaan painottuvan metsänkasvatuksen.

Simosol Oy:n yhteistyössä Tapion kanssa kehittämä Etapio-sovellus on syntynyt metsänomistajien tarpeesta saada kattavaa ja ymmärrettävää tietoa oman metsän hoitoon liittyvistä vaihtoehdoista ja valintojen vaikutuksista. Etapion avulla metsänhoitoon liittyvä uusin tutkimustieto ja eri vaihtoehdot ovat läpinäkyvästi, avoimesti ja helposti kaikkien saatavilla. Sovellus helpottaa metsänomistajan päätöksentekoa tarjoamalla ymmärrettävää ja konkreettista tietoa erilaisista metsänhoidon tavoista.

“Rakensimme Etapio-palvelusta mahdollisimman helppokäyttöisen. Palvelussa metsänomistaja näkee yhdellä painalluksella, miten esimerkiksi metsän luontoarvoihin tai hiilensidontaan panostaminen vaikuttaa tuottoon niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä. Sovellus havainnollistaa eri toimenpidevaihtoehtoja ja koostaa valintojen perusteella yksilöllisen metsäsuunnitelman. Oman metsätilan kartat, metsävaratiedot ja -suunnitelmat kulkevat helposti mukana sovelluksessa, ja operaatioiden toteutumista voi seurata vaivattomasti. Yhteydenpito oman metsäammattilaisen kanssa on vain parin klikkauksen päässä”, Simosol Oy:n toimitusjohtaja Jussi Rasinmäki kertoo.

“Aiemmin metsänomistajien on ollut vaikea saada yhdestä paikasta kattavaa tietoa siitä, millaisia vaihtoehtoja heillä on oman metsänsä hoitamiseen ja mikä tieto on luotettavaa. Päätökset ovat riippuneet paljon omistajan omasta aktiivisuudesta, verkostoista ja siitä, millaisia vaihtoehtoja eri ammattilaiset ovat hänelle tarjonneet. Tämä on asettanut metsänomistajat hyvin eriarvoiseen asemaan. Tämä oli haaste, jonka halusimme ratkaista”, hanketta Tapiolla koordinoinut Mikko Lumperoinen jatkaa.

Metsänomistajien lisäksi Etapiosta hyötyvät kaikki alan yritykset, kun vuoropuhelu metsänomistajien kanssa helpottuu. Kun metsänomistajien toiveista saadaan palvelun kautta tietoa, heille voidaan tarjota entistä parempia ja räätälöidympiä palveluita.

Sovelluksen sivusto löytyy osoitteessa www.etapio.fi. Etapio-sovellusta kehittää Simosol Oy:n ja Tapion yhdessä omistama yritys, DigiTapio Oy.

Lisätietoja:

Jussi Rasinmäki

toimitusjohtaja, Simosol Oy

puh. +358 40 038 2364

jussi.rasinmaki@simosol.fi


Share article

Ask us more or contact us via form below

Jussi Rasinmäki

+358 400382364

Back To Blog

Contact us!

Leave your contact details and we will get back to you.